Wedstrijddag 3

Vandaag was de laatste dag van de individuele wedstrijden. We hadden 2 robots die het niet optimaal doen en we wisten wat ons te wachten staat. Eenmaal ter plekke hadden we ons klaar gemaakt voor de wedstrijd, en gingen we gelijk naar het correcte veld. We zagen dat we een grote kans hadden om te kunnen winnen van dit team. Het probleem was dat we geen 100% werkende robots hadden. Deze wedstrijd eindigde met de maximale score.

De volgende wedstrijd was tegen een best goed team, hoe het eindigde hoef ik niet uitgebreid te vertellen. We hielden wat ballen tegen en probeerden het beste te doen, maar helaas konden we niet alle doelpunten tegenhouden.

Wat ik graag nog zou willen toevoegen is dat de Aziatische landen betere onderdelen hebben dan wij: De Europeanen. De Chinezen, Japanners, Koreanen, Maleisiërs, etc. hebben allemaal dezelfde onderdelen die in principe al voorgeprogrammeerd zijn. Wat wij op onze robot hebben is allemaal zelf gemaakt en zelf geprogrammeerd. De regels staan helaas zulke kant en klare onderdelen toe, ook al vinden wij dat oneerlijk, sinds niet heel de wereld ze kan verkrijgen.

Zoals te verwachten na het lezen van onze blogs, zijn we erg teleurgesteld en willen we iedereen bedanken die ons steunde en in ons geloofde. Ik wil me ook erg graag verontschuldigen voor het verliezen. Ik had eerlijk gezegd een veel hoger resultaat verwacht. We hebben ons best gedaan, en niemand had gedacht dat het zo zou uitpakken hoe het nu is gegaan. We gaan met ons hoofd omhoog naar de eerst volgende nationale wedstrijd in Nederland, en gaan we proberen om daar te winnen!

Plan voor volgend jaar: Aan het begin van het schooljaar beginnen aan een nieuwe design en proberen aan duurdere/betere producten te komen. Lichtere robot maken van beter kwaliteit materiaal.

Ik wil graag nog een keer mijn excuses aanbieden voor het verliezen, en hopelijk zien we jullie nog volgend jaar!

Groeten,
Maciej