Setup dag

Vandaag in de ochtend zijn we de trein ingestapt richting het Exhibition Center in Nagoya. In de trein kwamen we onze tegenstanders tegen en hebben we alvast kennis gemaakt. Toen we waren aangekomen, hebben we zonder problemen onze pasjes opgehaald, en zijn we richting onze stand gegaan. De eerste minuten hadden we even snel onze robots en de onderdelen uit de koffers gepakt. We wilden op het veld onze robot testen, helaas liep het erger dan gedacht; het begon met heel veel rook. Na een snelle vervanging van de Arduino konden we weer verder gaan.

We kalibreerden eerst de lichtsensoren op wedstrijdveld, sinds dat veld iets anders is dan het veld die wij op school hebben. Om 17:00 was nog een snel gesprek met alle captains van de teams, we hadden het over de regels en wat we moesten doen in verschillende situaties.

Om 18:30 werd onze robot gekeurd en kreeg die enkele stickers van goedkeuring. Daarna volgde het interview. Het interview duurde ruim een half uur. We werden ondervraagd of we de robot wel zelf hebben gemaakt. De vragen bestonden onder andere uit: Hoe werkt de Robot, welke sensoren hebben jullie gebruikt, waarom deze sensoren, enz. Op het einde was er nog een samenwerking spel. De opdracht was om met een vel A4 papier 3 knikkers aan elkaar door geven zonder ze te laten vallen. We overlegden eventjes en hebben gekozen om een papieren hoedje te maken, zo hadden we de knikkers aan elkaar overgedragen zonder ze te laten vallen. Zelf vond mijn team en ik dat het interview best goed ging. Na het interview kregen we het schema te zien, uit het schema blijkt dat onze eerste tegenstander Zuid-Korea is, dat wordt dus spannend.

Na de Setup dag zijn we nog Sushi gaan eten, en hier zijn we dan in het hotel, een blog voor jullie aan het schrijven. Zo meteen de laatste controle van de robots om zeker te zijn dat de robots morgen tijdens de wedstrijd goed werken. Morgen laten we jullie meer weten hoe de wedstrijd ging.

Groeten,
Maciej