Eerste blog Japan

Sinds de dag dat we zijn aangekomen; 20 juli, hebben we alleen maar gereisd en hadden we nooit tijd om jullie op de hoogte te houden van onze vooruitgang. Dit is daarom de eerste blog na onze aankomst in Japan.

19 juli vertrokken we in de ochtend richting Schiphol. Op Schiphol kregen we te horen dat het vliegtuig helemaal vol was, waardoor we onze koffer met robot in moesten checken voor het ruim. We waren de twintigste aangekomen in Japan, het eerste wat ik opmerkte was de hitte en de vochtigheid in de lucht. Na ongeveer twee dagen was ik eraan gewend. De eerste dag hebben we ingecheckt in Tokio en zijn we gaan uitrusten voor de volgende dag. In de middag van de 21 juli zijn we richting berg Fuji gereden, en hebben we die in de nacht van 22 juli beklommen. De 23ste waren we vertrokken richting Nagoya, de stad van de wedstrijd. In het hotel in Nagoya hebben we de koffer met de robots voor de eerste keer uitgepakt. Toen we de robots eruit hebben gehaald zagen we de schade die door het ruim is ontstaan: De hendel van de keeper was gebroken, De TSOP houder van de Aanvaller is kwart afgebroken, 3 van de TSOPS waren stuk, 3 wielen zaten los en met 2 motoren bleek iets mis mee te zijn. We hebben geprobeerd om alles te kunnen repareren, helaas kunnen we sommige schade niet helemaal fixen. Zo is de TSOP houder maar tijdelijk gerepareerd en een van de motoren werkt niet naar behoren.

Maciej Backiel (links).

Morgen, de 26ste, is de setup dag. We gaan aanmelden in Nagoya exhibition hall om aan te geven dat we er zijn. In de avond krijgen we dan de schema tegen wie we moeten gaan spelen de volgende dagen. Deze dag worden we geïnterviewd en ook gecontroleerd of we de robots en het programma zeker zelf hebben geschreven, ’s avonds laten we jullie weten hoe het is gegaan en wat we hebben ervaren.

Groeten,
Maciej