Silicon Valley Studiereis | Dag 2: Google en Apple bezoek

Vandaag hebben wij onze studiereis in San Francisco officieel afgetrapt met ons eerste bezoek aan Silicon Valley! Hierbij hebben wij twee multinationale bedrijven mogen bezoeken: Google en Apple!

De dag begon rustig, we mochten namelijk tot 8 uur in de ochtend slapen, maar de meeste leerlingen werden al rond 6 uur ‘s ochtends wakker vanwege jetlag. Het ontbijt begon om 7.30 uur, waarbij wij wat brood met aardbeien jam, boter, gekookte eieren en wat muesli kregen aangeboden. Qua gezonde opties was er ook fruit. We verzamelden om 9 uur in de lobby en verdeelden de groep in drieën, zodat wij vervolgens met 3 auto’s richting Silicon Valley konden gaan.

Onze eerste bestemming was Google. Het duurde ongeveer 40 minuten om hiernaartoe te rijden vanuit ons hostel in het centrum van San Francisco. Toen we aankwamen waren we allemaal verrast door de grote gebouwen en de coole kunstwerken. We liepen naar het bezoekerscentrum waar we deelnamen aan een workshop: Valentijnskaarten maken met behulp van Gemini, Google’s eigen AI. Dit was een interessante ervaring en een innovatieve manier om Gemini te introduceren. Met behulp van Gemini hebben wij speciaal een valentijnskaart gemaakt voor al onze sponsoren en partners, die op Valentijnsdag te zien zal zijn op onze Instagram. Toen we klaar waren liepen we nog rond het campus om te kijken naar de bedrijfsgebouwen en interactieve kunstwerken van Google. We eindigden met een bezoek aan het Google café en de Google Store.

Onze tweede bestemming was Apple. Het was niet ver van Google dus we waren alweer snel ter plekke. In het begin was er een interactieve map van de Apple campus die je door middel van een Ipad met extra details kon bekijken. Hierbij kon je bijvoorbeeld de zonnepanelen of de airflow van de campus zien. Ook waren er simulaties van de campus op verschillende tijden van de dag te zien. Hiernaast was de Apple Store gelegen, waar je alle Apple producten kon bezichtigen. Het meest populaire product was de Apple Vision, maar helaas waren alle demo’s al volgeboekt en dus konden we hier niet aan mee doen. Er waren veel andere producten van Apple zoals de Apple Mac studio, iPhones, Ipads, Airpods en nog veel meer. Wij merkten wel op dat het complex van Apple goed verborgen en beschermd is tegen bezoekers. Bij Google was dit een stuk minder het geval, hier mochten wij vrij rondlopen op het gehele campus.

Bij bezoeken van Amerika hoort natuurlijk ook het bezoeken van de Walmart. Het was een enorm gebouw met van alles. De leerlingen mochten een uur lang rondkijken en halen wat ze wilden. Veel leerlingen hebben uiteindelijk vooral Amerikaanse chips, snoep en chocolade gehaald om uit te proberen. Voor lunch/avondeten gingen we naar de Chick-Fil-A, een typisch Amerikaanse fastfoodketen. De leerlingen die hier geen zin in hadden of geen vlees aten gingen naar de Subway die hier 5 minuten vandaan was. Het eten was erg lekker en vooral bijzonder vonden wij de mogelijkheid om gratis je frisdrank bij te vullen. Toen we naar de auto’s liepen om weg te gaan zagen we ook nog een Tesla Cyber Truck geparkeerd naast ons! De kleur van de Cyber Truck was apart, maar de auto zag er gaaf uit.

Na het eten gingen we naar het hostel om even op te frissen. Hierna namen wij deel aan een nachtelijke stadswandeling. We verzamelden rond 18.30 ‘s avonds en liepen als eerst naar China Town. Hier wilden een paar leerlingen wat winkels bezoeken dus deden we dat als groep. Toen we uitgekeken waren liepen we naar Small Italy, dat vlak ernaast is gelegen. Dit was wat minder toeristisch ingesteld, maar toch leuk om te zien. Vervolgens liepen we richting een uitzichtpunt van San Francisco, ergens heel hoog wat betekende dat we heel veel steile hellingen en veel trappen moesten oplopen. Maar toen we uiteindelijke arriveerden op bestemming was het zeker de moeite waard. Je zag de Golden Gate Bridge aan de overkant met alle skyscrapers aan de zijkanten die allemaal hun lichten aan hadden. Het zag er erg spectaculair uit en dus stopten we hier voor 30 minuten zodat iedereen hun foto’s kon maken. Toen we hiermee klaar waren liepen we richting het hostel toe om de dag te beëindigen. Kortom, het was een zeer geslaagde dag boordevol met veel “once-in-a-lifetime opportunities”.