Silicon Valley Studiereis | Dag 6: Alcatraz en Golden Gate Bridge

Vandaag op de planning stond het beruchte gevangeniseiland Alcatraz en de wereldberoemde Golden Gate Bridge. Dit zou betekenen dat we vandaag heel veel hebben gewandeld.

We begonnen natuurlijk met het ontbijt en verzamelden om kwart over 9 in de lobby. We reden richting Pier 33, die best dichtbij het hostel was gelegen. Hier moesten we wachten op de veerboot. De veerboot is de enige manier om op het Alcatraz eiland te komen, tenzij je wilt zwemmen.. Toen de ferry aankwam stapten we met een grote groep mensen in en vaarden we richting het eindland. Op het bovendek van de boot was het uitzicht hier super mooi, de boot trip duurde niet heel lang.

Bij aankomst kregen we een korte inleiding over de bezienswaardigheden op het eiland.. Er was ook een rondleiding waar je aan kon deelnemen, maar niemand van de leerlingen koos hier voor. De meeste groepen besloten om zelfstandig op tocht te gaan. We begonnen bij de “main prison” waar je kon deelnemen aan een audiotour. Hierbij liep je door het hele gebouw heen en kreeg je tegelijkertijd verhalen over de gevangenis te horen van mensen die daar werkten, maar ook verhalen van ex-gevangenen. Dit was super interessant om te horen. Ook kregen we verhalen te horen over ontsnappingspogingen van de gevangenen. Zo was er een verhaal over gevangenen die met lepels een gat hadden gegraven in de muren om zo te ontsnappen.

Toen we klaar waren gingen we zelf rondlopen door het eiland heen. Hier liepen we vooral buiten omdat we alles binnen al hadden gezien. Buiten was het een mooi uitzichtpunt met een uitzicht over de city skyline van San Francisco en de Golden Gate brug. Hier hebben we een groepsfoto gemaakt en daarna gingen we richting de tuin van Alcatraz waar vogels nesten maakten en verschillende mooie bloemen in de bloei waren. We kwamen ook op het veld waar de gevangenen vroeger rondhingen in hun vrije tijd. Om 12 uur ging een speciaal gedeelte open op het eiland waar we konden zien hoe de indianen na de sluiting van de gevangenis het eiland overnam. Ze kwamen op het eiland om hun oorspronkelijke land over te nemen en het groeide steeds meer omdat ze elkaar wilden ondersteunen. Helaas gooide de Amerikaanse overheid hen van dit eiland om hiervan een museum te maken.

Na het bezoek aan het eiland gingen we met de ferry weer terug naar de pier. Hier kregen we vrije tijd om de welbekende Fisherman’s Wharf (Pier 33) te ontdekken. De pier staat bekend om hun zeehonden die hier rondhangen en de vele winkels. We bezochten eerst de winkels om souvenirs te kopen en te lunchen. Toen we klaar waren, gingen we richting de pier om hier de zeehonden te bekijken. Het was de eerste keer dat we zeehonden in het wild zagen, dus dit was erg bijzonder om te zien.

We vertrokken naar de Golden Gate Bridge om deze te bewandelen. Ons plan was om de helft van de brug af te lopen en daarna naar een ander uitkijkpunt te gaan op een berg in de buurt, maar uiteindelijk kozen we met de groep om de hele brug af te lopen omdat we genoeg energie hadden. Het was erg leuk omdat we op de terugweg in het donker terug liepen, wat een nieuw uitzicht gaf op de omgeving. Ook waren er dolfijnen in het water te zien vanuit de brug. Toen we klaar waren met de wandeling splitste de groep in tweeën, waarbij een deel terug naar het hostel ging en de andere deel naar de Walmart ging om daar te shoppen. Bij de Walmart zagen we iets van we nog nooit gezien hadden: Een roltrap speciaal voor winkelwagens! De dag eindigde met een bezoek aan de Popeyes waar een aantal leerlingen hun avondeten haalden.