Silicon Valley Studiereis | Dag 3: Muir Woods en vrije tijd

Vandaag hebben we een ander gezicht van Californië ondekt. We begonnen met een bezoek aan de Muir woods, een nationale park. We hebben gewandeld en kregen later op de dag vrij om ons eigen ding te doen. 

Na te hebben ontbeten verzamelden wij om 9 uur ‘s ochtends in de lobby van het hostel om vervolgens te vertrekken naar de Muir Woods, een nationale park met een van de grootste bomen in de wereld! De bekende film Planets of the Apes was hier zelfs gefilmd. We kozen de langste wandelroute die er was door de Muir woods, die ongeveer een uur duurde. Het was heel mooi en cool om de bomen te zien en het was een mooie route in de natuur. Toen we klaar waren, stopten we nog even bij een winkeltje zodat de liefhebbers een souvenir konden kopen. Er was van alles te koop: shirts, mokken, sleutelhangers, stickers etc.. Het was een leuke winkel, alleen wat aan de dure kant.

Toen we klaar waren met de wandeling door het bos heen, gingen we naar het strand Muir Beach dat dichtbij gelegen was. We hadden eerst een picnic met iedereen waarbij we van broodjes en fruit konden genieten. Daarna kreeg iedereen de mogelijkheid om de locatie te verkennen. Na een tijdje begonnen we met de tweede wandeling op berggebied. 

Hier kwamen we uit op een uitkijkpunt wat de zee en de wolken een erg mooi beeld gaf. Bij dit uitkijkpunt splitsen we in 2 groepen, waarbij 1 groep nog door ging wandelen naar de “Pirate’s Cove” en de anderen achterbleven om vervolgens de lokale stad te bekijken. Het wandelpad dat doorging was erg lang en veel reliëf, waardoor het uiteindelijk in totaal 2 uur duurde om heen en terug te lopen. Het uitzicht was erg bijzonder om te zien. Uiteindelijk kwamen we allemaal weer bij elkaar rond 2 uur in de middag.

Na de wandeling gingen we terug naar het hostel, waar iedereen vrije tijd kreeg om te doen wat ze wilden. Sommige bleven in het hostel om uit te rusten en anderen gingen naar de stad om te shoppen. Een groepje ging bijvoorbeeld naar de Apple Store om iets te halen en daarna shoppen in de Macy’s (een soort Amerikaanse Bijenkorf) en een ander groepje ging naar Miniso, een winkel met Hello Kitty, Sanrio of Daiso spullen. Om half 7 ‘s avonds gingen de docenten met een groepje leerlingen avondeten bij The Halal Guys die dichtbij het hostel was gelegen. Iedereen had genoten van het eten en een groepje ging nog voor een toetje naar Café Central, dat hele lekkere chocolade taart had.

Om half 9 ‘s avonds verzamelden we weer in het hostel om naar de film te gaan. We hadden democratisch besloten om naar Argyle te gaan (de andere keuzes waren Beekeeper en Peppa Pig). De bioscoop was niet ver van het hostel vandaan, dus gingen we hier lopend naar toe. Bij aankomst haalden sommige nog wat popcorn en drinken waarna we naar de zaal liepen. We hadden mooie plaatsen gekregen in het midden en de stoelen waren super comfortabel en zelfs verstelbaar, waardoor je liggend je film kan bekijken. Dit zorgde er wel voor dat sommige leerlingen in slaap vielen, maar uiteindelijk bleek de film niet zo goed te zijn dus die leerlingen hebben niet veel gemist. Na de film liepen we weer terug naar het hostel en ging iedereen terug naar zijn kamer om te slapen. Het was al 12 uur ‘s nachts, dus iedereen was moe.