Silicon Valley Studiereis | Dag 1: Intrekken

Voor het vak Modelleren & Programmeren onder het Codasium en de buitenschoolse activiteit Robotica gaan leerlingen van Lyceum Kralingen op studiereis naar San Francisco om kennis en ervaring op te doen bij de multinationale bedrijven gelegen in Silicon Valley! Na een lange vliegreis was het eindelijk zo ver, tijd om San Francisco te verkennen!

We verzamelden om 6 uur ‘s ochtends op Schiphol, zodat we ruim op tijd waren voor de vlucht. Het inchecken ging soepel en we waren al vrij snel door de veiligheidscontrole heen. We hadden nog voldoende tijd over voordat het vliegtuig vertrok dus kreeg iedereen vrije tijd om zich te vermaken bij Schiphol Plaza. Om 9:00 uur verzamelden we bij de gate om te boarden. Rond 10:30 was het tijd om op te stijgen. De vlucht duurde 11 uur in totaal maar de tijd leek snel voorbij te gaan. We kregen eten en drinken van de vliegtuigmaatschappij en er waren voldoende leuke films en spelletjes om je te vermaken.

Om 12 uur ‘s middags (lokale tijd) arriveerden wij bij het vliegveld van San Francisco. Hierbij moesten we alleen nog door de douane heen om onze bagage op te kunnen halen. Dit duurde een tijdje door de lange rij die er was. Uiteindelijk waren er ook 2 leerlingen wiens paspoort in tijdelijk beslag was genomen omdat ze fruit hadden meegenomen vanuit Nederland, wat blijkbaar niet mocht! Gelukkig kon dit snel worden opgelost. Nadat iedereen hun bagage had liepen we naar de MUNI (metro) en vervolgden wij onze weg naar onze hostel.

We waren wat te vroeg aangekomen bij het hostel waardoor we nog niet direct onze kamers konden betreden. We mochten gelukkig wel onze bagage achterlaten in het hostel. Vervolgens gingen we boodschappen doen bij de Trader Joe’s en de Target. Het belangrijkste was water halen, in San Francisco wordt kraanwater drinken niet aangeraden.  Natuurlijk werden er ook snacks gehaald, die avond was namelijk iets erg speciaals gaande, de Amerikaanse Super Bowl! Dit is de finalewedstrijd die bepaalt welk NFL American Football team kampioen wordt. Hierbij speelden de San Francisco 49ers tegen de Kansas City Chiefs.   

Na het boodschappen doen waren onze kamers klaar en konden we definitief intrekken. Tijdens de Super Bowl  waren er overal in het centrum van San Francisco zogenaamde “watch parties” waar je naar de wedstrijd kon kijken. Ons hotel had ook zelf een watch party georganiseerd, hier hebben wij dan ook aan deelgenomen om de sfeer te proeven. Ze hadden gratis pizza en snacks voor de liefhebbers. Het was erg interessant om naar de wedstrijd te kijken, alleen was de wedstrijd niet altijd makkelijk om bij te houden. Veel leerlingen hadden nog nooit een American Football wedstrijd gekeken. Gelukkig was er een leerling van ons die het wel allemaal wist en het aan de rest uitlegde. We keken tot en met de halftime show, een show tijdens de pauze van de wedstrijd waarbij bekende artiesten optreden. Deze show viel voor de meesten van ons tegen. Aangezien iedereen weinig had geslapen en we net een 11 uur lange vlucht achter de rug hadden, werden velen van ons moe en gingen wij kort naar bed om een dutje te doen voor het avondeten.

Om kwart voor 7 ‘s avonds verzamelden we om gezamenlijk te dineren en de studiereis af te trappen. Het restaurant was erg dichtbij het hostel. Het was een restaurant die bekendstond om hun pizza’s. De meeste leerlingen hebben ook pizza besteld, met een enkele uitzondering die een hamburger had besteld. Het eten was erg lekker, maar iedereen was erg moe. Dit had effect op de eetlust van een aantal leerlingen, waardoor meerdere hun pizza’s hebben gedeeld. Na het avondeten liepen we terug naar het hostel waarbij de dag erop zat. Iedereen is vroeg naar bed gegaan want morgen wordt een drukke dag!