Wedstrijddag 3

Vandaag was de laatste dag van de individuele wedstrijden. We hadden 2 robots die het niet optimaal doen en we wisten wat ons te wachten staat. Eenmaal ter plekke hadden we ons klaar gemaakt voor de wedstrijd, en gingen we gelijk naar het correcte veld. We zagen dat we een grote kans hadden om te kunnen winnen van dit team. Het probleem was dat we geen 100% werkende robots hadden. Deze wedstrijd eindigde met de maximale score.

Continue reading Wedstrijddag 3

Wedstrijddag 2

Net als elke dag, weer 7 uur opgestaan, richting de Haven van Nagoya gereden. Eenmaal aangekomen op onze stand de spullen uitgepakt en begonnen met een snelle test. Alles werkte, en met weer een goed gevoel zijn we naar het veld gegaan voor onze eerste wedstrijd van de dag. De wedstrijd was tegen Hongarije, een van de tegenstanders waar we bang voor waren. De wedstrijd begon met een snel doelpunt van ons. Vervolgens weer en weer. We hoefden eigenlijk helemaal niets te doen. Toen we 8 – 0 voor stonden zagen we dat de keeper heel raar bewoog, maar gelukkig heeft ie het overleefd tot het einde van de wedstrijd. We hebben de maximale score bereikt, dus 10 – 0.

Continue reading Wedstrijddag 2

Wedstrijddag 1

We zijn met een goed gevoel richting de haven in Nagoya gereden voor de eerste echte wedstrijd Robocup in Nagoya. Eens aangekomen zijn we gaan uitpakken bij onze stand, hebben we de laptops aangesloten en het programma nog een keer op de robots gezet. Vervolgens zijn we nog een keertje naar het voetbalveld gegaan om de robots voor de laatste keer te testen. Alles zag er goed uit.

Continue reading Wedstrijddag 1

Setup dag

Vandaag in de ochtend zijn we de trein ingestapt richting het Exhibition Center in Nagoya. In de trein kwamen we onze tegenstanders tegen en hebben we alvast kennis gemaakt. Toen we waren aangekomen, hebben we zonder problemen onze pasjes opgehaald, en zijn we richting onze stand gegaan. De eerste minuten hadden we even snel onze robots en de onderdelen uit de koffers gepakt. We wilden op het veld onze robot testen, helaas liep het erger dan gedacht; het begon met heel veel rook. Na een snelle vervanging van de Arduino konden we weer verder gaan.

Continue reading Setup dag

Eerste blog Japan

Sinds de dag dat we zijn aangekomen; 20 juli, hebben we alleen maar gereisd en hadden we nooit tijd om jullie op de hoogte te houden van onze vooruitgang. Dit is daarom de eerste blog na onze aankomst in Japan.

19 juli vertrokken we in de ochtend richting Schiphol. Op Schiphol kregen we te horen dat het vliegtuig helemaal vol was, waardoor we onze koffer met robot in moesten checken voor het ruim. We waren de twintigste aangekomen in Japan, het eerste wat ik opmerkte was de hitte en de vochtigheid in de lucht. Na ongeveer twee dagen was ik eraan gewend. De eerste dag hebben we ingecheckt in Tokio en zijn we gaan uitrusten voor de volgende dag. In de middag van de 21 juli zijn we richting berg Fuji gereden, en hebben we die in de nacht van 22 juli beklommen. De 23ste waren we vertrokken richting Nagoya, de stad van de wedstrijd. In het hotel in Nagoya hebben we de koffer met de robots voor de eerste keer uitgepakt. Toen we de robots eruit hebben gehaald zagen we de schade die door het ruim is ontstaan: De hendel van de keeper was gebroken, De TSOP houder van de Aanvaller is kwart afgebroken, 3 van de TSOPS waren stuk, 3 wielen zaten los en met 2 motoren bleek iets mis mee te zijn. We hebben geprobeerd om alles te kunnen repareren, helaas kunnen we sommige schade niet helemaal fixen. Zo is de TSOP houder maar tijdelijk gerepareerd en een van de motoren werkt niet naar behoren.

Maciej Backiel (links).

Morgen, de 26ste, is de setup dag. We gaan aanmelden in Nagoya exhibition hall om aan te geven dat we er zijn. In de avond krijgen we dan de schema tegen wie we moeten gaan spelen de volgende dagen. Deze dag worden we geïnterviewd en ook gecontroleerd of we de robots en het programma zeker zelf hebben geschreven, ’s avonds laten we jullie weten hoe het is gegaan en wat we hebben ervaren.

Groeten,
Maciej

Eerste post van de RoboBlog

Beste lezers,

Welkom op de website en blog van Team Roboticus, een robot bouw en programmeer team uit Rotterdam. Wij zijn al een aantal jaren actief in de robotbranche. Onze leerlingen ontwerpen, bouwen en programmeren de robots helemaal zelf. We doen mee aan verschillende wedstrijden, waaronder de RoboCup. Dit jaar vindt de RoboCup finale (WK) plaats in Japan, en wij zullen ook meedoen!

Deze blog is gemaakt om jullie, de lezers, te informeren over de ins en outs van onze reis naar Japan. Onze leerlingen zullen elk een stukje schrijven over de dingen die ze gezien en gedaan hebben in Japan. Voordat we naar Japan gaan zullen we ook vloggen over de voorbereiding. Tijdens de reis naar Japan zal elke dag een nieuwe blog verschijnen (vanaf 24 juli t/m 2 augustus). Ikzelf zal ook vloggen, daarvan verschijnt de link ook hier op de site.

Ik wens jullie alvast veel lees- en kijkplezier!

Groeten,

Maksud Disli
Docent Robotica