13 juli 2022 | Wedstrijd dag 1

Vandaag werden de eerste wedstrijden gehouden. We zijn tot wel 4 uur ‘s nachts opgebleven voor de laatste voorbereidingen. Onze programmeur heeft zelfs helemaal niet geslapen. We werden om 7 uur wakker en vertrokken snel naar de wedstrijd locatie. Onze robots werkte vrij goed in het appartement, maar de omstandigheden in de zaal zijn anders dan in ons appartement en moest de robot worden aangepast. Dit is erg gewoonlijk alleen ging dat deze keer niet erg soepel. Als het eindelijk goed werkte moesten we naar een ander veld en daar werkte het weer niet. Toen kwamen we er ook achter dat onze sensoren voor de lijnen op het veld stuk waren.  

Wedstrijd 1

Onze eerste wedstrijd begon om negen uur. De robot was nog niet helemaal klaar. Maar onze tegenstanders Redhood uit Thailand kwamen te laat, en volgens de regels krijg je punten voor elke 30 seconden dat ze er niet zijn. We hadden al de max aantal punten gehaald voordat zij aankwamen. Ook al waren ze op tijd wilde ze toch niet spelen, omdat hun robot niet werkte. Dus deze wedstrijd hadden we gewonnen.

Wedstrijd 2

De tweede wedstrijd was tegen RoboTeam het team van Israel. Ook zij waren er niet, en dus wonnen we ook dit spel. Nu vonden we het wel jammer dat we geen enkel wedstrijd hebben gespeeld.

Wedstrijd 3

Ons derde en laatste wedstrijd van de dag was tegen het team Elite uit Amerika. Zij waren ook te laat. We kregen ook hier winst zonder iets te spelen. Maar kort daarna kwamen ze gehaast terug de zaal in, net toen we bijna weg waren. Blijkbaar werden ze door de organisatoren langer weg gehouden voor hun interview. Dus moest de wedstrijd door. Dit zou onder normale omstandigheden juist fijn zijn. Nu werkte onze robots totaal niet, een aantal hardware componenten waren stuk gegaan. We konden daar alleen de code aanpassen en dus waren die problemen niet te repareren. Hun robots waren erg snel en compact. We verloren met 11-1 en die 1 was een goal die ze per ongeluk zelf hadden gemaakt.

Voordat we weg konden moesten we nog een interview houden. Bij het interview moeten we dingen uitleggen over onze robot, hun vragen beantwoorden en op het laatst kregen we een opdracht om een papieren brug te bouwen om onze teamwork te testen. Het interview hadden we samen met het Australische team Epsilon 6. Hun presentatie was erg uitgebreid en hun robot was ontzettend slim en mooi gebouwd. Ons interview was helaas niet zo goed als die van hun. Ook de opdracht ging slecht. Dus was het al met al niet zo’n succesvolle dag. De kapotte onderdelen zijn misschien nog te repareren. Hopelijk zullen we morgen beter presteren.