Einde wedstrijd | 16 juli 2022

Inmiddels zijn we precies een week in Thailand geweest. We hebben wat zware dagen achter de rug, en nu is eindelijk het einde van de wedstrijd. Vandaag waren er twee dingen op de planning: een technical challenge en de award uitreiking.

We begonnen eerst met het voorbereiden op onze technical challange. De technical challanges zijn bepaalde taken die je robot moet kunnen uitvoeren. Elk team kon kiezen uit een handje vol van zulke taken. Wij kozen voor de penalty, dan moet je robot zo programmeren dat de robot omgedraaid tegenover het doel staat, dan 180 graden draait en dan een doel scoort. Dit lukte bij ons pas na een aantal pogingen dus hier kregen we niet veel punten voor, maar het is ons in ieder geval gelukt. Sommige teams (Mexico en Australië) kozen er zelf voor om mee te doen aan de onstage league als challenge. In deze league maken teams een robot die kan dansen en vaak dansen zij ook mee. Dit was erg leuk om te zien.

Daarna vonden de uitreikingen plaats. Eerst kregen we de prijzen van de onstage league te horen. Wij verwachtte sowieso geen prijs dus dit was niet erg spannend voor ons maar we waren wel benieuwd naar wie wel zou winnen. Er zijn verschillende categorieën: beste algemeen, beste poster en presentatie, beste design, super team en dan gewoon de eerste, tweede en derde plek voor de individuele wedstrijden. Het Japanse team Shinobi won de algemene prijs. Het beste design ging naar Epsilon 6 uit Australië en de beste poster/presentatie ging naar Bodensee Adler uit Duitsland. Voor de individuele wedstrijden stond Italië op de eerste plek, Duitsland op de tweede en Japan op de derde.

Hierna bedankte en groette we de scheidrechters en de andere teams. Ook maakte we een foto met het Nederlandse team Tech United. Zij werden eerste plek en zijn ontzettend goed in hun league. Wat erg leuk was, is dat we stickers uitgaven aan alle teams, en veel teams hebben de stickers ook echt gebruikt. Dus nu zal overal op wereld ons team te zien zijn. Om de dag af te sluiten gingen we naar de McDonalds. In het appartement speelde we nog tot laat het spel Spyfall. De volgende dag vertrekken we al naar een nieuwe locatie…