Wedstrijd dag 2 | 14 juli 2022

Gisteren gingen onze wedstrijden niet best. We hoopten om onze kapotte componenten te repareren, dat is min of meer gelukt. Echter werkte onze robots toch niet optimaal.

Wedstrijd 1

Toen we bij de wedstrijd aankwamen begonnen we zoals altijd met Kalibreren. Helaas hadden we hier minder tijd voor dan dat we dachten, en waren we niet volledig klaar. Jammer voor ons was onze eerste wedstrijd tegen een van de beste teams Bodensee Adler het Duitse team. Uiteraard verloren wij. Nu kregen we een pauze tussen de tweede wedstrijd.

Wedstrijd 2

Gisteren realiseerde wij dat de kompas op een van onze robots kapot was gegaan. Dit component zorgt ervoor dat de robot zijn oriëntatie op het veld weet. Hierdoor kon onze robot totaal niet goed presteren. Het Australische team was zo aardig om ons een nieuwe kompas te lenen. Dus probeerden we tussen de twee wedstrijden het component te solderen. Ook dit lukte helaas niet. En ook weer speelde we tegen een ontzettend goede team Shinobi uit Japan. Wij verloren. Toch stonden we niet erg laag doordat we gisteren twee keer hebben gewonnen.

Super team

Super team is een wedstrijd waarbij drie verschillende teams samen spelen tegen een ander superteam. Helaas zaten we in een team met niet werkende robots en speelde we tegen een team met alleen erg goed werkende robots. Wij verloren dus. Er was nog een tweede super team wedstrijd. Dit ging veel beter. We zaten in een team met niet een hele goede robot maar het werkte tenminste. En we speelde tegen tegenstanders die op soortgelijk niveau zijn. Deze wedstrijd wonnen wij.

Na alle wedstrijden had RoboCup een soort feest georganiseerd. Het vond plaats in een grote zaal vol met tafels om te eten. Er was een buffet met rijst en andere Thaise gerechten. Er waren zelfs obers die klaar stonden om je drinken te vullen zodra die leeg was. Het aller leukste was natuurlijk de live muziek die ze hadden. Het muziek was niet perfect maar het was een super gezellige sfeer met allerlei mensen die danste en zongen. Het was een mooie afsluiting van de dag. Maar natuurlijk gingen we direct weer verder met aan de robot werken zodra we weer in het appartement waren.

Vlog van vandaag: https://www.youtube.com/watch?v=9LfnUcX7qqM