[wonderplugin_slider id=1]

Wie zijn wij?

Wij zijn een groep middelbare scholieren op het Lyceum Kralingen te Rotterdam. We ontwerpen, bouwen en programmeren onze eigen robots. Elke week komen we bijeen en zijn we bezig met het optimaliseren van onze robots om ze ver mogelijk te komen in verschillende competities.

Dit jaar hebben we meegedaan aan het NK RoboCup Soccer op de TU Delft en het WK in Thailand. Ons team is Nederlands Kampioen voetbal geworden en 4e van de wereld! Op Twitter @TeamRoboticus hebben we iedereen live op de hoogte gehouden van de wedstrijden. Deze is terug te vinden. Tevens zijn er foto’s van de wedstrijd beschikbaar onder tabblad “Wedstrijden“.

Nieuwsitem 2022:

Roboticus is terug! Maar nu met een nieuw team. Wij hebben al het Nederlandse kampioenschap gewonnen. Onze team heeft ervaren programmeurs met CAD-designers die een studie doen in ontwerpen. Onze Graphic designers en het media-team zorgen voor een fijne ervaring.
Check het team hier!

Bekijk ook ons YouTube kanaal!

Klik hier

snsidnidvisd

Soccer lightweight

De robots die wij maken zijn bedoeld voor de soccer lightweight league. Over de hele wereld zijn er teams die hier aan meedoen zoals tijdens het WK RoboCup junior.

Tijdens het NK wordt er 1:1 gespeeld, is een spannende competitie waar robots 1 tegen 1 strijden om zo veel mogelijk goals in het andere doel te maken in 2 helften. Er wordt gespeeld met een officiƫle wedstrijdbal die pulsen uitzend van infrarood licht die door sensoren op de robot ontvangen kunnen worden om de bal te vinden. Dit in combinatie met sensoren zoals lichtsensoren, een kompas of een gyroscoop staat de robot toe om geheel autonoom te kunnen voetballen!

OpenMV
Learning together
afbeelding_2022-11-12_124803430-3
TinyTronics_logo_vector
ezgif.com-gif-maker
Previous Next