Silicon Valley Studiereis | Dag 4: Berkeley Universiteit en NASA bezoek

Vandaag hebben wij wederom een nieuwe kant van Californië kunnen ontdekken. We begonnen met het bezoeken van de campus van Berkeley University en hebben daarna nog het bezoekerscentrum van NASA bezocht. Vervolgens hebben wij nog wat gegeten en eindigden wij de dag met het bezichtigen van een NBA (basketbal) wedstrijd. 

De dag begon redelijk rustig, de meeste leerlingen waren wat later bij het ontbijt door de vermoeidheid die ze gisteren hebben opgebouwd. Voordat de dag echt van start ging, kreeg iedereen nog wat extra tijd om zich klaar te maken. Om 9 uur verzamelden we in de lobby van het hostel om richting de universiteit van Berkeley te vertrekken. 

We kwamen rond 10 uur aan en toen we aankwamen mochten we deelnemen aan een hoorcollege van informatica. Hoewel niet alles gelijk te begrijpen was, was het wel heel interessant om naar te luisteren en gaf het een beeld over hoe universiteiten in Amerika eruit ziet en misschien ook die van ons in de toekomst. Toen we klaar waren met het college, kreeg iedereen de mogelijkheid om rond te lopen door het campus.

Wij begonnen met het bezoeken van de bibliotheek van de universiteit. Het was een enorm groot gebouw en van binnen zag het er ook heel mooi uit met super veel boeken overal. Na het bezoek aan de bibliotheek liepen we richting het engineering gebouw van de Berkeley universiteit, alleen was er hier niet veel te zien voor het publiek. Ook zijn we langs het computer science gebouw gelopen, maar hier was ook niet veel te zien. We kozen ervoor om lunch te gaan halen op het campus, wat erg lekker was. Voordat we naar de auto’s liepen, gingen we eerst nog langs een plaats waar studenten tafels en tentjes neer hadden gezet om dingen te verkopen en informatie te geven. Het was er heel actief en de sfeer was leuk. Omdat het Valentijnsdag was, waren er veel tentjes die rozen verkopen.

Na het bezoek aan de Berkeley universiteit gingen we richting het NASA bezoekerscentrum. Omdat rondleidingen in het hoofdgebouw alleen toegestaan zijn voor Amerikanen met een geldig paspoort, konden we dit helaas niet doen. Toen we aankwamen raadde de werknemer aan om te beginnen met het planetarium, wat we ook gedaan hebben. Ze lieten een film zien over “dark matter” en hoe het in het heelal werkt. De manier waarop het filmpje werd getoond was indrukwekkend. Je zat in een soort ligstoel en keek omhoog naar een bolvormig plafond waar het filmpje op geprojecteerd werd. hierdoor leek het alsof je zelf echt in de ruimte zweeft. Na het filmpje liepen we door het gebouw heen, dat vol stond met verschillende NASA projecten en informatie hierover. Er waren meerdere interactieve gedeeltes in het museum, zoals een maancapsule op maat waar je in kon stappen en een golf maker machine waar je golven van water kon maken en aanpassen door middel van trillingen. Verderop in het gebouw was een aardbeving simulatie waarbij je een gebouw met blokken moest bouwen die bestand is tegen aardbevingen. Een iemand was het gelukt om dit te doen. Beneden was er een gedeelte waar je je eigen vliegtuigje kon maken en testen door middel van een windturbine. En uiteindelijk stopten we bij de giftshop waar je sleutelhangers en puzzeltjes kon kopen.

Het bezoek aan NASA liep een beetje uit, waardoor we snel terug naar het hostel moesten om ons op te frissen, waarna we gelijk weer weg moesten gaan. Dit was omdat we kaartjes voor een NBA wedstrijd hadden. In de NBA spelen Amerikaanse basketbalteams tegen elkaar met daarin de beste basketballers van de wereld. De wedstrijd die we keken was de Golden State Warriors (team van San Francisco) tegen de LA Clippers (team uit Los Angeles). De bekende basketballers Stephen Curry, James Harden, Klay Thompson en Draymond speelden in deze wedstrijd. De wedstrijd was super leuk om naar te kijken en de festiviteiten die in de pauzes werden gehouden waren ook leuk en interessant om naar te kijken. Er was zelfs een moment waar ze knuffels uitdeelden dichtbij ons, helaas werden de knuffels niet ver genoeg gegooid en dus hebben we er geen kunnen krijgen. De wedstrijd zelf ging heel lang goed voor de Golden State Warriors en ze stonden steeds rond de 10 punten voor, alleen op het laatste moment kregen ze veel punten tegen en hadden ze opeens verloren. Dit was erg jammer. Na de wedstrijd maakten we nog een foto met het stadion erbij en toen gingen we terug naar het hostel om de dag te beëindigen.