Wedstrijddag 2

Net als elke dag, weer 7 uur opgestaan, richting de Haven van Nagoya gereden. Eenmaal aangekomen op onze stand de spullen uitgepakt en begonnen met een snelle test. Alles werkte, en met weer een goed gevoel zijn we naar het veld gegaan voor onze eerste wedstrijd van de dag. De wedstrijd was tegen Hongarije, een van de tegenstanders waar we bang voor waren. De wedstrijd begon met een snel doelpunt van ons. Vervolgens weer en weer. We hoefden eigenlijk helemaal niets te doen. Toen we 8 – 0 voor stonden zagen we dat de keeper heel raar bewoog, maar gelukkig heeft ie het overleefd tot het einde van de wedstrijd. We hebben de maximale score bereikt, dus 10 – 0.

De volgende wedstrijd was pas over 3 uur, en hadden we genoeg tijd om te onderzoeken wat er mis was met de keeper en het te fixen. Na de analyse bleek de motor rechtsvoor erg stug te zijn; zo stug dat we het wiel met onze eigen handen niet konden draaien. Ik heb de motor snel vervangen, de kabels van de nieuwe motor gesoldeerd en het mechanische deel van de robot was klaar. Vervolgens moesten Nawin en Lucas de robot kalibreren zodat de robot geen afwijkingen zou hebben tijdens het rijden.

De volgende wedstrijd was tegen China. De chinezen hadden een Carbon Fiber robot, een robot gemaakt van heel duur en licht materiaal, wat ons gelijk afschrikte. De wedstrijd begon ongeveer gelijk, de robot van de chinezen was wel lichter, maar die van ons had wat meer kracht, daardoor hadden we alsnog een kans om te winnen. De eerste doelpunt was van de Chinezen, maar we zagen alsnog veel kansen om te kunnen winnen. Maar zoals altijd gaat er iets mis. De robot zag geen lijnen, waardoor de motor steeds out of bounds ging. De robot werd door de scheidsrechter als kapot verklaard, en kregen we een minuut om de robot te checken. We hadden de robot aan de laptop aangesloten, en gezien dat de ‘Multiplexer’’ stuk was van de ene robot. De multiplexer is een converter die we gebruiken in serie met de lichtsensoren, zodat de robot de lijnen kan zien. Helaas hadden we geen reserve converter en moesten we met een half werkende robot spelen. We konden er niets aan doen en verloren uiteindelijk de wedstrijd.

Vandaag hadden we twee 5 tegen 5 wedstrijden, super-team. De Hongaren hebben een hele goede keeper, deze keeper gebruiken we bij deze wedstrijden. We konden onze keeper dus niet gebruiken en omdat onze aanvaller kapot was lieten we twee robots van de Oostenrijkers spelen. Dat betekende dus dat onze robots niet mee deden. We waren wel in het bezit van een robot van ons team, en die robot gebruikten we dus.

De eerste Super-Team wedstrijd ging slechter dan gedacht, het was 3 – 2 voor de tegenpartij. De volgende wedstrijd was heel raar. Dat kwam omdat er vier teams twee dezelfde robots gingen gebruiken, dat kwam omdat de robots van de andere mensen ook kapot waren. Deze wedstrijd ging ook niet helemaal goed, we verloren 4 – 0.

Met een niet zo goed gevoel gingen we terug naar het hotel. We hadden nooit verwacht dat de multiplexer op de robot kapot zou gaan. Als dat onderdeel niet kapot ging, zouden we zeker wel meer kans om te winnen. Er zijn nog 2 dagen van robocup over. Dat zijn in totaal twee normale 2 v 2 voetbal wedstrijden, en 3 superwedstrijden. We weten dat we niet in de top 3 kunnen komen in het 2 tegen 2 voetbal, maar er is nog wel een kans dat we hoog komen in Superteam. En daar hopen we nu op!

Groeten,
Maciej